מלבד חיזוק הקשרים ההיסטוריים והחינוכיים, בין זיגן לעמק חפר, נבדקות אפשרויות לשיתופי פעולה כלכליים עסקיים בין המחוז הגרמני והישראלי. בפגישות עם בכירים בלשכת המסחר האזורית נקבע לקדם שיתופי פעולה בתחומי המסחר והייצוא.
בתמונה: ראשת המועצה ד”ר גלית שאול וראש המחוז, אנדראס מילר, עם נציגים מעמק חפר וזיגן
המשלחת הפרלמנטרית מעמק חפר הגיע לשלושה ימים במחוז זיגן-ויטגנשטיין בגרמניה, זאת במסגרת הקשרים הדיפלומטיים הקרובים בין המחוז הגרמני לעמק חפר, אשר מתקיימים כבר 46 שנה.
במהלך הביקור התקיימו פגישות היכרות בין הנהגת המועצה החדשה להנהגת המחוז, ועלו יוזמות חדשות לשיתופי פעולה נוספים – מעבר לפעילויות ולמשלחות שמתקיימות כבר מזה שנים.
למשלחת הצטרפו סגן ראשת המועצה עו”ד גיא ויצ’לבסקי, ושגיא בן יואב סמנכ”ל פיתוח עסקי בחברה הכלכלית, שבחנו אפשרויות לשיתופי פעולה עסקיים בתחומי התעשייה, המסחר, החקלאות והתיירות, וקיימו פגישות בלשכת המסחר של המחוז, והמחוזות הסמוכים.
סגן ראשת המועצה יעריב יערי הממונה על החינוך, וצליל דיאני- לוי רכזת תחום נוער בסיכון, ונציגת מחלקת הנוער במשלחת, נפגשו עם מקביליהם במחוז, סיירו במועדון נוער מקומי, בביה”ס טכנולוגי ובגן יער במחוז – כדי לספר על החינוך בעמק חפר, לשמוע על הפעילות המקומית, ללמוד ממנה, ולבחון שיתופי פעולה נוספים בתחום.
על פעילות המשלחת וניהולה בפועל היה אחראי יוני שרצר, יו”ר הועדה לקשרי חוץ במועצה, שנמצא בקשר שותף עם אנשי מפתח במחוז – ומארח אותם בביקורים בישראל, כבר מזה עשורים.
המשלחת כללה את חברי ועדת קשרי חוץ במועצה: נאווה גל, זיו בראון, דגנית פלס, מור מאור וסיון וינטר שמקדישים שעות רבות ובהתנדבות עבור משלחות הנוער שיוצאות מספר פעמים בשנה, לפעילות בישראל ובגרמניה, ועוסקות בתחומים שונים של ספורט, אמנות, והנצחה. כבר בחודש הקרוב תגיע מגרמניה לעמק חפר משלחת כדור-יד, ובהמשך השנה תגיע משלחת כדורגל, תצא משלחת לאמנויות שתעבוד על מופע משותף “בין גבולות” ומשלחת מבוגרים. בימים אלו סוגרים בוועדה את המיונים למשלחות הקרובות, ובמהלך הביקור עבדו חברי המשלחת עם עמיתיהם בזיגן על סגירת תכנית חינוכית משמעותית עבור בני הנוער.
“העיסוק בנושאים רגישים של הנצחת השואה, דמוקרטיה ומדינה מצריכים חשיבה חינוכית עמוקה”, ציין סיוון וינטר, חבר הועדה בשלוש השנים האחרונות.
במהלך הביקור הציג היינר גיבלר, מנהל מרכז הנוער המחוזי של הארגון “קרייס יוגן רינג”, נתונים מדאיגים לגבי העלייה באנטישמיות בגרמניה, שמקצינים עוד יותר לדבריו כשמדובר בישראל. גיבלר הדגיש שזאת הסיבה שהיחסים בין המדינות חשובים היום, יותר מתמיד, וציין שדרך המשלחות ניתן להשפיע לטובה על המגמה המסוכנת של שנאת זרים.
ראשת המועצה ד”ר גלית שאול אמרה לעמיתה הגרמני כי היא “גאה להמשיך לחזק ולטפח את הקשר החשוב והעמוק בין שני המחוזות, ולהנחיל את השותפות הזאת בין התושבים ובעיקר בין בני הנוער בשתי המדינות; נוער איכותי, שאחדים ממנו ודאי ישתלבו בעתיד הלא רחוק במשרות משפיעות במשק הישראלי והגרמני: בהנהגה, בכלכלה, ובחינוך. הם יהיו דור העתיד שישמור על היחסים הטובים בין שתי המדינות בכלל, ויהיו אילו שיעצבו את העולם של המחר”.
הדפס