21.3.19
רפאל מור, מורה עיוור שמלמד מוסיקה בבית הספר: ” בשבילי ללמד מוזיקה זאת חוויה מאתגרת וכיף גדול. לכל מורה יש חולשה מסוימת, ואני עיוור”
רפאל מור, תושב פתח תקווה הוא מורה עיוור, שמלמד מוזיקה בבית הספר הרא”ל בכפר הרא”ה, במסגרת הפרויקט “‘מורים ללא גבולות’. לצד שעות ההוראה, אחראי מור על מקהלת ביה”ס, ומכין את חברות וחברי המקהלה לביצוע שירים ארץ ישראלים בחגים ואירועים.
רפאל (28), הוא נגן פסנתר מוכשר, שהתחיל לעבוד בהוראה בביה”ס כבר בשנה שעברה.
“בשבילי ללמד מוזיקה זאת חוויה מאתגרת וכיף גדול”, הוא מספר. “הילדים מקבלים אותי בצורה טבעית, אנחנו לומדים להכיר זה את זה ואני מרגיש חלק מביה”ס. לכל מורה יש חולשה מסוימת, ואני עיוור. זאת ההסברה הכי טובה שיש כדי ששילוב אנשים עם מוגבלויות במקומות תעסוקה יהפוך להיות טריוויאלי, וחלק מהחברה. צריך שהמדינה תשקיע בזה משאבים עכשיו, אבל שעם הזמן כבר לא יצטרכו לעשות את זה, כי יקבלו אנשים עם מוגבלות פשוט בזכות הקישורים שלהם”.
מנהלת ביה”ס קרן הולנדר מוסיפה: “אנחנו מתייחסים לרפאל כאל חבר צוות מן המניין. תרומתו הגדולה לחוויית הלמידה נובעת ממקצועיותו וכישוריו בתחום המוזיקה וגישתו הנהדרת לילדים. יש ערך מוסף חשוב במפגש הבלתי אמצעי של התלמידים, של הצוות ושלי- עם דמות שלא בהכרח כולנו פוגשים במרחב היומיומי”.
בית הספר הרא”ל זכה לאות ההוקרה ביחד עם למעלה מ- 70 בתי ספר מכל רחבי הארץ, הפועלים במסגרת התכנית הייחודית ‘מורים ללא גבולות’ למען שילובם המיטבי של מורים עם מוגבלויות.
מנכ”ל משרד החינוך, שמואל אבואב: “מערכת החינוך מגדילה את מרחב האפשרויות שלה, מסלקת סטריאוטיפים ומקדמת את ההבנה כי אנשים עם מוגבלות הם שותפים מלאים בחברה הישראלית, ונכון לשלבם בחזית ההוראה. משרד החינוך מעניק ל’מורים ללא גבולות’ שנקלטו במערכת ליווי אישי, טכנולוגיות מנגישות, מדפסות בשפת ברייל, וכל אמצעי הנגשה נוספים. בכוונתנו להמשיך ולהרחיב את השורות, ולפתוח את השערים בפני כל מי שיכול לתרום, לחנך ולקדם את תלמידי ישראל”.
באירוע שנערך ב-19 למרץ במכון מופת שבמכללת לווינסקי, משרד החינוך הוקיר תודה למנהלים, למורים ולתלמידי מערכת החינוך הפועלים לאורך השנה כולה לקידום זכותם של אנשים עם מוגבלות להשתלב באופן מלא בחברה ובשוק העבודה. התכנית “מורים ללא גבולות” של משרד החינוך פועלת כבר חמש שנים, ובמסגרתה משולבים למעלה מ- 70 מורים בבתי הספר ברחבי בארץ. מדובר במורים מצטיינים למתמטיקה, מדעים, חינוך גופני, מוזיקה, תיאטרון, ייעוץ חינוכי, חינוך מיוחד ועוד. כדי לעודד את קליטת אנשי ההוראה בבתי הספר, כחלק מהתכנית, מעניק המשרד לבית הספר תוספת שעות, בתהליך מדורג: בשנתיים בראשונות מעניק המשרד לבית הספר 10 שעות תוספתיות חודשיות, בסכום כולל של 4 מיליון שקל בשנה.
הדפס